Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Didier Deschamps Maakt Wereldkampioenenploeg Bekend

Twee debutanten in definitieve selectie Frankrijk

Didier Deschamps maakt wereldkampioenenploeg bekend

Barcelona-talent Gavi valt buiten selectie

Frankrijk heeft vrijdag zijn definitieve selectie voor het WK in Qatar bekendgemaakt. In de 26-koppige groep zitten twee debutanten: Randal Kolo Muani en Youssouf Fofana.

Kolo Muani (24) is een aanvaller van Eintracht Frankfurt. Hij staat bekend om zijn snelheid en scorend vermogen. Fofana (23) is een middenvelder van AS Monaco. Hij is een fysiek sterke speler met een goede passing.

Opvallend is de afwezigheid van Gavi. De 18-jarige middenvelder van Barcelona was een van de uitblinkers tijdens de laatste interlands van Spanje. Deschamps heeft echter gekozen voor meer ervaren spelers.

Selectie Frankrijk

  • Doelmannen: Alphonse Areola, Hugo Lloris, Mike Maignan
  • Verdedigers: Lucas Hernandez, Theo Hernandez, Presnel Kimpembe, Ibrahima Konaté, Jules Koundé, Benjamin Pavard, William Saliba, Raphaël Varane
  • Middenvelders: Youssouf Fofana, Mattéo Guendouzi, Adrien Rabiot, Aurélien Tchouaméni
  • Aanvallers: Karim Benzema, Kingsley Coman, Ousmane Dembélé, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Randal Kolo Muani, Kylian Mbappé, Marcus Thuram

Kansen op WK-titel

Frankrijk is een van de favorieten voor de wereldtitel. De ploeg heeft een sterke selectie met veel ervaren spelers. Ook de vorm is goed: Frankrijk won de laatste vijf interlands.

De grootste concurrenten van Frankrijk zijn Brazilië, Argentinië en Spanje. Brazilië heeft een zeer aanvallende ploeg met spelers als Neymar, Vinicius Júnior en Raphinha. Argentinië heeft een sterke verdediging en een geniale aanvaller in Lionel Messi. Spanje heeft een jonge en talentvolle ploeg met spelers als Pedri, Gavi en Ansu Fati.

Het WK in Qatar begint op 20 november. Frankrijk speelt zijn eerste wedstrijd op 22 november tegen Australië.


Comments